7.5.2014

Ihan itte tein: kasvatuslaatikko

Jo hyvä tovi sitten bongasin Plantagenista istutuslaatikon, joka oli tehty kuormalavasta ja reunalevyistä. Meillä ei ole tontilla kasvimaata ollenkaan, enkä tuon nelijalkaisen apurin takia istuttaisikaan mitään ihan maantasalle, se kun ei kunnioita mitään puskia vaan painelee vauhdilla yli tai läpi palloa jahdatessaan. 
Mainitsin J:lle että tarttis saada lava ja reunalevyjä eikä mennyt kauaa kun mulle oli ylläri terassilla :)
Vaikka lava ja laidat oli parhaat, jotka J oli onnistunut kaivamaan luoja ties mistä, oli ne aika karussa kunnossa. Hioin ja öljysin ne ihan ensimmäisenä innokkaan apurin kanssa. Öljyämisen jälkeen kyllästin ulkopuolet Tikkurilan Valtti arctic-kuullotteella. Sisäpintoihin en uskaltanut sitä sivellä, ettei porkkanoihin tule turhan paljon potkua!
Sisus vuorattiin muovikatteella, joka muistutti reikaistä pressua ja jonka päällä herra W pelasi pallolla kivasti koko mittauksen ajan. 
Sitten lodju olikin täyttämistä vaille valmis. Se imaisi itseensä vaatimattomat 7 säkillistä mustaa multaa á 45 litraa!
Pitkään jatkuneet yöpakkaset eivät oikein ole olleet suotuisia laatikon käyttöönotolle ja taimet alkavat näyttää jo uhkaavan huonokuntoisilta sisällä! En tiedä mitä niille keksisi, näyttää siltä että kuolevat käsiin ennen ulospääsyä. 
Tuli vissiin sittenkin tehtyä vähän massiivisempi onkimatojen kasvatuslaatikko! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti