12.8.2014

Fullolife Calmer - tasapainottava öljy koiralle

Päätin kirjoittaa tästä ihan oman pätkänsä, jotta ne joita koirahommat eivät kiinnosta voivat suosiolla hypätä tämän yli ;)
Kuten aiemmin kirjoittelin, ostin Mustista ja Mirristä Fullolife Calmer -öljyä, joka on tarkoitettu herkille, aroille ja hermostuneille koirille, tämän pitäisi olla apu erityisesti stressaavien tilanteiden, kuten yksin olon, sietämiseen. Vaikkapa uutena vuotena tai eläinlääkäriin mentäessä tätä voisi antaa, mikäli koira stressaantuu näissä tilanteissa. Meillä ne sujuvat ongelmitta mutta jos etukäteen tietäisin  meille tulevan vieraita, voisin lorauttaa tuota ruoan sekaan. Ne tilanteet kun saavat pojan ihan kierroksille.

Mitään tainnuttavaa lääkettä tämä ei ole, sillä vaikuttavina aineina ovat kamomilla, inkivääri ja virmajuuri (valeriana), jotka auttavat ylläpitämään luontaista rauhallisuutta. 
Tämä ei missään nimessä korvaa lenkkeilyä tai muuta koiran energiavarastojen tyhjäystä eikä tällä ole tarkoitus rauhoittaa koiraa aapattiseksi. Tuotetta ei siis ole suunniteltu energisen ja innokkaan koiran rauhoittamiseen ja lenkkien korvaajaksi vaan juurikin ahdistuksesta johtuvan käytöksen lieventämiseen.
Edelleen meillä ainakin tullaan väsyttämään koiruus niin, ettei virtaa turhaan hötkyilyyn enää riitä, on kuitenkin hyvä olla lisäapuja saatavilla jos tarve vaatii :) Ja jos koiralla on taipumusta arkuteen ja hermostuneisuuteen, se kyllä reagoi tällaisiin tilanteisiin, oli se sitten miten hyvin lenkitetty ja väsynyt hyvänsä.

Aion antaa tätä kuuriluontoisesti, sillä joillekin koirille on kehittynyt jatkuvasta käytöstä yliherkkyys öljyyn, joka on oireillut mm. kuumeiluna ja kurkun turpoamisella. Turhaan tätä ei siis kannata päivittäin tarjota! Ehkä ensi kuussa tiedossa olevalle mökkireissulle voisin ottaa tätä mukaan, siellä kun on kaksi pikkukoiraa seurueessa mukana eikä Waldo ainakaan viime vuonna malttanut olla jahtaamatta niitä jos tilaisuus siihen ilmaantui. Ei, vaikka sitä ennen olisi uitu ja juostu pallon perässä tunti tolkulla! Toisten koirien kohtaamiseen tätä ainakin meidän taloudessa tullaan kokeilemaan, voin raportoida myöhemmin miten sujui! Pidetään peukkuja, että meidän vieteriukko saisi tästä avun! :)

2 kommenttia:

  1. Ootko jo testannu? :) Onko ollu hyvää? Eilisen illan jälkeen taas muistaa että Nova tarttis jotain rauhottavaa ennen raketteja.. -Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satunnaisia kertoja, ei mainittavaa vaikutusta :D Nyt viikonloppuna mennään mökille, aattelin tänään illalla tai huomenna aamulla aloittaa tuon antamisen kuurina, jää nähtäväksi onko tuosta mihinkään!

      Poista