14.12.2013

Haaveita kodinhoitohuoneeseen

Koska näyttää siltä että hetken päästä mulla meillä on oma kodinhoitotila, uskaltauduin eilen vähän googlettelemaan ideoita sen remppaamiseen. Nykyistä tyyliä kuvaa parhaiten "RUMA" joten suunta taitaa olla vain parempaan päin!

Tein Kalustewebin suunnitteluohjelmalla hahmotelman khh:n nykyisestä tilasta, harmi vaan, ettei yhtä kauniita värejä löytynyt valikosta!

Tila on vähän haastava koska siinä on 3 ovea; keittiöön, kylppäriin ja ulos. Lisäksi tilassa on tuo kuvassa jääkaappia muistuttava pömpeli (lämmön talteenotto jne), joka vie oman osansa reilun 7m2 pinta-alasta. Nykyisillä asukkailla on päältä täytettävä pesukone ja vieressä vesipiste ilman alakaappia, niitä ei suunnitteluohjelmasta sellaisenaan löytynyt mutta kyllä tuosta varmaan saa jo ideasta kiinni!
Selin oleva komero on avohyllykkö, joka joutaa kyllä lähtemään, mikäli myyjät eivät sitä itse vie mukanaan, kulku ulos ja kylppäriin on turhan ahdas jos se pönättää tuossa!

Sitten tein suunnitelman uudistetusta tilasta:

Tällainen olisi haave, saa nähdä onnistuisiko edes minkään tämän suuntaisen toteuttaminen! Huone ei varmasti ole ihan mittakaavassa eli nämä on aika suuntaa-antavia kuvia, muistin varassa arvioituja. 
Laskutilaa ei ollut tällä hetkellä oikeastaan yhtään, vain tuo aiemmassa kuvassa näkyvä pikkukaappi ikkunan vieressä. Nyt tässä suunnitelmassa siivouskaappi saa häädön nurkasta ja tilalle tulisi yläkaappeja ja tasoa, jossa J saisi viikkailla pyykkejä ;) (Mies ei ole pessyt omia pyykkejään n. 4 vuoteen joten sitten alkaa koulutus tai tämä jää haaveeksi). ;) Myös meillä on odottelemassa päältä täytettävä pyykkikone, sen kohtaloa ja tasojratkaisuja täytyy vähän vielä funtsailla..

Lattia tulee olemaan kuvista poiketen muovimattoa, se on todettu Waltsun kanssa helpoimmaksi ratkaisuksi. Kuvissa se on täysin musta, itse haluan kyllä tummaa mutta ehkä kuitenkin harmaata mielummin kuin pikimustaa.

Loppuun vielä pari netistä poimittua kuvaa, joiden tyylistä tykkäsin!

 Kuva Sisustus ja Sepustus -blogista: *klik*

 Kuten myös tämäkin: *klik*
En kyllä meille valitsisi korkeakiiltoa kaappeihin mutta jokin tuossa silti kiehtoi.. Nuo vetolaatikot varmaankin!

Kuva Unelma Onnesta -blogista: *klik* 
Tässä tykkäsin seinistä, jotka ovat maalattua vaakapaneelia. MDF-paneelilla voisi saada kivan ilmeen ja se varmaan kestäisi tuolla kun veden kanssa ei loiskita..

 Viimeinen kuva on Maikkarin sivuilta: *klik*
Tässä on hyvä simppeli meininki! Haaveilen ehkä hieman edelleen vetolaatikoista, joihin saisi survottua pyykit mutta toisaalta ovellisissa voisi olla esim elfa-korit sisällä, ja pyykkiongelma olisi ratkaistu. Haluan niin kovasti pyykkikoreista eroon nyt kun pyykkejä ei tarvitse roudata enää kellariin pestäväksi!! :)

Nähtäväksi jää, millainen khh saadaan aikaiseksi, mahdollisimman halpa toivottavasti :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti