6.8.2015

Neuvolalääkärin tuomio

Tänään oli neuvolalääkäri, josta mainitsin viimeksi.
Supisteluiden vuoksi mulle kirjoitettiin sairaslomaa äitiyslomaan eli 20.8 asti. Tuntuu höntiltä, että työhommat on nyt taputeltu tältä osin!

Lääkäri teki tutkimuksen ja totesi paikkojen pehmenneen jo vähän, supistelut ovat tehneet tehtävänsä siis. Oon hartaasti odottanut uimaan pääsyä nyt kun mammauikkaritkin vihdoin kotiutuivat mutta eih, kysyessäni asiasta lääkäri meinasi, että turvallisinta on jättää uiminen väliin. Tulehdusriski on olemassa nyt kun kohtu on alkanut valmistumaan tulevaa varten. 
En viitsi riskeerata mitään vaan kiltisti jätän uimisen tuonnemmaksi, passaa se uikkari vauvauintiinkin :)

Olin niin yllättynyt kuulemastani, etten edes hoksannut kysyä, miten normaalia on että jo tässä vaiheessa (rv33), alkaa kropassa tapahtumaan. 
Onneksi mulla on viikon päästä neuvola, pitää kätilön kanssa jutella tarkemmin silloin! 
Kaveri kyllä lohdutti että hänellä on edellisessä raskaudessa ollut sama homma, eikä vauva siihen paikkaan syntynyt. J lähtee kahden viikon päästä viikoksi Sodankylään kertausharjoituksiin, kunhan sen yli pysyttäisiin yhtenä pakettina niin ei tarvitsisi murehtia.
Lääkäri sanoi että ensi viikon jälkeen vauvalla on jo täysin kehittyneet keuhkot ja pärjäisi kyllä hyvin vaikka syntyisikin. Silti toivon, että päästäisiin syyskuun puolelle ennen kuin alkaa tapahtumaan!

Periaatteessa kotona on kaikki valmista vauvan tuloon, pientä fiksailua ja hankintoja on vielä tekemättä mutta aika hyvällä mallilla ollaan. 
Henkinen puoli onkin sitten eri juttu! Kirjoitin J:lle äsken viestin lääkärikäynnistä ja tuumasin, etten kyllä vielä olisi oikein valmis vauvan tuloon. Vastaus oli tyhjentävä "onko sitä koskaan?".
Niimpä.

Tämä mamma jatkaa nyt hautomista. 
Voisin seuraavaksi vähän kirjoitella siitä, miten vauvan tuloon on valmistauduttu ja mitä hankintoja on tehty tähän mennessä.

Nähdään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti