15.7.2015

Rv 29+6 neuvolakuulumiset

Tänään oli taas neuvolapäivä. 
Vakkaritäti oli palannut lomalta, oli kyllä kiva päästä juttelemaan tutulle tyypille!
Neuvolakäynnit ovat olleet ihan läpihuutojuttuja koko raskauden ajan, raskaus on ollut hävettävän helppo ja kaikki arvot ovat olleet hyvällä mallilla. Puntarin kautta sydänäänien kuunteluun ja kotiin on ollut aika tavallinen kaava!

Kroatiasta ostetut haaremihousut, joita J ei voi sietää mutta
jotka ovat ainoat kesähousut, jotka vielä menee päälle!
Ensimmäinen raskauskremppa on ollut alaselkä, joka on viime viikon aikana alkanut vihoittelemaan. Eilinen Rosson reissu alkoi loppua kohden muuttua tukalaksi vaikka istuttiin vain n. 2h pöydässä. Onneksi saan viikonloppuna todennäköisesti tukivyön, jospa se vähän helpottaisi. Jumppapallon päällä on iltaisin tullut istuskeltua, siinä selän saa vetristymään vielä ihan mukavasti. 

Viime käynnillä muutama viikko sitten otettiin eka sf-mitta, komeasti 27cm eli yläkäyrälle päästiin :) 
Nyt oma neuvolatäti sai tulokseksi 26cm, kuulemma hänen ja sijaisen mittauksissa on ollut tällaisia eroja muillakin, mitään hälyyttävää luvun pienenemisessä ei siis ole. 
Justiina kasvaa hyvää vauhtia, käsikopelolla arvioituna ei kuulemma alle 3 kiloista vauvaa ole tulossa, tosi yllättävää! J:n perheessä ollaan oltu aikas kookkaita vauvoja, appiukko on ollut yli 6 kiloinen.. jep!

Justiina köllöttelee yksiössään kuin riippumatossa, ei suinkaan pää alaspäin, joka pian olisi jo ihan suotavaa! Sain uuden ajan kolmen viikon päähän ja jos siihen mennessä ei ole käännytty oikeaan asentoon niin saadaan lähete äitiyspolille keskussairaalaan lääkäriä moikkaamaan. 
Tuota lähetettä on lupailtu jo aiemminkin kun olen murehtinut tämän kokoa "sukurasitteen" takia, päästään ultralla kurkkaamaan kokoarviota. 

Mun vauvakutsuilla kuukausi takaperin (rv 25), Justiina moikkaa mun tulevaa kummityttöä <3
Pieni toive olisi jos samalla saataisiin vilkaistua sukupuolta, se kun on ihan arvailuiden varassa rakenneultran jäljiltä. Siitä työnimeksi tulikin Justiina, J sanoi että vauva on yhtä kovapäinen kuin äitinsä kun toinen peruutti äkäisenä istukan taakse piiloon ja vain kurkki sieltä silmät viiruina. 
Vahva poikaolo on vähän väistynyt, varmasti tuo tyttömäinen työnimi on vaikuttanut asiaan. Pääasiahan tietysti on että pienellä on kaikki hyvin <3

Neuvoladata vielä tiivistettynä tähän loppuun (suluissa edelliskerran mitat)

15.7.2015
Rv 29+6 (27+0)
Painonmuutos +34g/vko (+560g/vko)
Verenpaine 114/66 (112/65)
Vauvan syke 145 (145+)
Liikkeet + (+)
Sf-mitta 26cm (27cm)

Nyt jäädään odottelemaan, mihin asentoon tyyppi suvaitsee majoittua seuraavien viikkojen aikana! :)
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti